Openingstijden

De formele openingstijden voor de huiswerkbegeleiding zijn:

ma t/m vr :

14:00 tot 18:00

en eventueel zaterdag :

10:00 tot 13:00

ECHTER:

Wij vinden het niet prettig dat een leerling na schooltijd 'over straat zwerft'. Na schooltijd ga je aan je huiswerk is ons uitgangspunt. Doorgaans kunnen leerlingen daarom direct na schooltijd, ook bij lesuitval, terecht. We moeten er dan wel van op de hoogte zijn en er nog op kunnen anticiperen. De leeling kan dit zelf snel controleren door even te bellen naar 0346-570350.

Verder kennen we geen minimum- en geen maximumtijd.

Geen maximum,
omdat het werk af moet.
Indien nodig gaan we 's avonds, of zaterdagochtend (want vrijdagavond is écht ongeschikt om te leren) met het huiswerk verder. Het is dus onmogelijk voor een leerling z'n tijd min of meer uit te zitten en de prestatie van die dag daarmee te ontduiken. We houden natuurlijk wel rekening met de maximale opnamecapaciteit van een leerling. Lukt het leren niet meer, dan moet je er voor die dag ook een punt achter durven zetten.

Geen minimum,
omdat we de leerlingen stimuleren effectief te leren en vooral op school goed mee te doen. Heb je dat bereikt, dan moet je dat niet negatief benaderen door te stellen dat ze hier minstens zo en zo lang moeten zitten. Vaak is dit de eerste indicatie dat een leerling zelfstandig leert leren en dat het einde van de begeleiding in zicht komt.

Periodieke controle.
De studietijden van de leerlingen worden zeer strikt bijgehouden. Het is de belangrijkste indicator tijdens de periodieke checkup om enerzijds te achterhalen waarom een vak niet 'uit de verf' komt. En anderzijds in hoeverre de leerling het leren leren inmiddels onder de knie heeft.

Verder naar :
het Vakantierooster

 

 


© 2004 S.B.I. Douma
Aangesloten bij
Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten